България пише двойка на правителството си по отношение на подкрепата му по време

...
България пише двойка на правителството си по отношение на подкрепата му по време
Коментари Харесай

Eurofound: България пише двойка на правителството си |

България пише двойка на правителството си във връзка с поддръжката му по време на коронавирусната пандемия. Това показва , публикувано през днешния ден и направено от Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд (Eurofound). То се концентрира върху обществените политики, политиките на заетостта и работата. 

Проучването е извършено във всички страни членки на Европейски Съюз. 91 753 души са били интервюирани от април до юли. Доверието е оценено от 1 - " въобще нямат доверие " до 10 – " цялостно доверие ".

Първата част на изследването е извършена от 9 до 30 април, а втората - през юни-юли. Данните демонстрират междинната стойност за респондентите в ЕС-27 при питане: " Моля, отговорете до каква степен персонално Вие се доверявате на всяка от следните институции? (Национално държавно управление, Европейски съюз) ".

Доверието в нашето държавно управление е спаднало от 3,3 през април до 2,9 през юли по десетобалната канара.

По-ниско е само доверието в държавното управление в Полша - от 2,6 до 2,4.

Според изследването хората са " по-склонни да търсят поддръжка отвън националните си държавни управления " по време на пандемията. 

Доверието в Европейски Съюз се е нараснало по време на пандемията, само че в това време е намаляло в националните държавни управления. 

У нас доверието към Европейски Съюз се е повишило от април до юли от 4,0 до 4,5.

Най-голямо повишаване на доверието в Европейски Съюз е записано в двете най-засегнати страни от ковид: в Италия се е покачило от 4,1 на 5,2, а в Испания - от 4,0 на 5,1. Авторите на проучването считат, че това повишаване се дължи на пакета за възобновяване от ковид, който бе координиран от водачите на Европейски Съюз. 

В три страни - Испания, Франция и Люксембург, се следи покачване на доверието както в националното им държавно управление, по този начин и към Европейски Съюз. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР